Po wysłaniu opinii gość zobaczy na stronie z podziękowaniem przycisk umożliwiający dodanie recenzji w Google. Domyślnie wyświetla się on każdemu gościowi, niezależnie od oceny. Właśnie to zalecamy.
Kierowanie do Google tylko zadowolonych gości, a niezadowolonych do prywatnego formularza, nazywa się filtrowaniem opinii. Zasady Google tego zabraniają, a amerykańska Federalna Komisja Handlu ostrzega, że może to wprowadzać w błąd. Nigdy nie włączamy tej opcji za Ciebie.
Opcja wyświetlania przycisku Google dopiero po uzyskaniu minimalnej oceny jest dostępna, bo to Twoja restauracja i Twoja decyzja. Włączenie jej wyświetla ostrzeżenie, a ustawień nie da się zapisać, dopóki nie potwierdzisz, że rozumiesz ryzyko. Domyślnie ta opcja jest wyłączona.